Jan 202013
 

Temperature Controller voor aansturing van gaskachels
Kijk, da’s nou een handige oplossing voor je gaskachel. ICY levert een temperatuur controller waarmee een gaskachel aangestuurd kan worden door een kamerthermostaat. De ICY3727TC zorgt voor een koppeling tussen gaskachels en Thermostaten.

In het 2e figuur zie je hoe de temperatuurvoeler van de gas kachel in het apparaat wordt gemonteerd.

Jammer alleen dat hij zo overdreven duur is voor € 242,=! Dan maar zelf een maken.

ICY-TempController

ICY
Houtsaachmole 35
8531 WC LEMMER

Tel. 0514-56 34 24

Adviesprijs is € 242,=

 

Jan 202013
 
We hebben nog een klassieke aan/out klok thermostaat terwijl onze CV ketel ook modulerend kan werken. Is het tijd om een betere thermostaat te kopen?Bij de metingen van de radiator temperatuur zag je duidelijk het aan- / uit schakelgedrag van de Honeywell Chronotherm III thermostaat.

 

Om de regeling te verbeteren heb ik gekeken of onze Nefit Ecomliner HR Classic ketel het OpenTherm protocol gebruikt zodat de modulerende werking van de gasbrander gebruikt kan worden. Helaas, voor onze ketel geldt dat niet.

Honeywell Chronotherm III
On-Off heating with Honeywell Chronotherm III
Nefit heeft zijn eigen protocol en de Nefit ModuLine 300 werkt hiermee goed samen met onze Nevit CV ketel.

Een prima thermostaat waar je tot 42 instelpunten (tijd + gewenste temperatuur) kan opgeven. De boiler wordt ook gestuurd door het ingestelde programma, dus ‘s nachts wordt de boiler niet opgewarmd tot 30 min. voor het ochtend programma start.

Uit de artikelen op internet blijkt dat het comfort toeneemt en ook een (kleine) besparing is te realiseren. Dus deze thermostaat aangeschaft en geinstalleerd.

Uit de metingen blijkt dat de ketel nu inderdaad modulerend aangestuurd wordt, zie de meting hiernaast. Ook aan de brander is te merken dat deze nu ook op een “laag pitje” brand.

Nefit Klokthermostaat moduline300
On-Off heating with Nefit moduline 300

Links

Continue reading »

Jan 132013
 

Om op onze eigen huis website wilde ik de roosterwijzigingen van een van mijn kinderen direct laten zien. Hij zit op het Keizer Karel College te Amstelveen en via hun website kan je de alle roosterwijzigingen zien. Gelukkig heeft Mathijs Molenaar ook een versie gemaakt voor een individuele leerling. Deze is prima te gebruiken om op je eigen website te plaatsen met een iframe.

Continue reading »